Luvat ja Säännöt

Tietoa Kalastajille

Säläisjärvellä kalastamiseen tarvitaan kalastustoimikunnan myöntämä kalastuslupa, joita voi ostaa läheisen leirintäalueen kahvilan edustalla olevasta automaatista. Luvan hinta on 10€ joka automaatissa voidaan maksaa vain käteisellä. Lupien voimassaoloaika on 12 tuntia. Jokaisella kalastajalla pitää olla lupa mukana.

Sallitut kalastustavat ovat heittouistelu, vetouistelu, onkiminen ja pilkkikalastus. Yhtä kalastuslupaa kohti saa olla kaksi pyydystä.

Kalastusluvan voimassaoloaikana saa ottaa kaksi lohikalaa, jonka jälkeen kalastus on lopetettava.

Veneiden säilytyspaikat ovat länsi- ja itärannalla maksuttomia.

Moottorin käyttö veneessä ja moottorikelkalla ajaminen on kielletty.

Tupakantumppien heittäminen veteen tai jäälle on kiellettyä, koska syötyään sellaisen voi lohikala menehtyä.

Uimarannalla kalastaminen on kielletty.

Perkausjätteet ja roskat kuuluu viedä jäteastioihin.

Yllämainittuja sääntöjä tulee noudattaa Säläisjärvellä kalastaessa. Kalastuksen valvojalla on oikeus määrätä sääntöjen rikkomisesta rangaistusmaksu, joka on kymmenen kertaa luvan hinta.

Muista, että kalastus on hieno harrastus. Huomioi myös muut kalastajat ja järven käyttäjät.

Kalastustoimikunta

Säläisjärvi on Kurikan kaupungin omistama ja sen nimeämä kalastustoimikunta hoitaa kalastamiseen ja veden laatuun liittyvät asiat. Toimikunta valvoo kalastusta, lupien myyntiä ja kalojen istutusta sekä seuraa ja hoitaa veden laatua. Vedenlaadun säilyttämiseksi hyvänä kalastustoimikunta kalkitsee järviveden määrävälein. Lisäksi he hoitavat kalastukseen liittyviä rakennelmia kuten venerantoja, laitureita ja laavuja, sekä rakentavat kalanpoikasille kiviarinoita suojapaikaksi. Talvisin toimikunta järjestää vuosittaisen pilkkikilpailun.